dinsdag
aug062013

Zomeracademy gemeente Utrecht

De zomeracademy: een mooi initiatief van het Loopbaancentrum van de gemeente Utrecht. En leuk dat er inmiddels zelfs een wachtlijst is voor mijn workshop Essentiegericht Werken. 

dinsdag
jun112013

Workshop Essentiegericht Werken op Learning Lane van De Baak

Leuk. Ik ben uitgenodigd een workshop te geven op de Learnnig Lane 2013 van De Baak op De Horst in Driebergen 28 augustus. Doelstelling van de 3 daagse manifestatie is: "Nieuwe ontwikkelingen en innovaties delen met collega-professionals". Ik heb er nu al zin in!

dinsdag
jan012013

Aanbod Essentiegericht Werken Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht maakt een ingrijpende reorganisatie en bezuinigingsoperatie door. Op verzoek van het Loopbaan Centrum Utrecht heeft Essentiegericht Werken een aanbod ontwikkeld voor (management)teams en afdelingen gericht op het verhelderen van de (soms nieuwe) kernopdracht van het organisatie-onderdeel en het werken aan de bereidheid er samen de schouders onder te zetten.

De ondersteuning kan varieren van 1 dag tot meerdere dagen. Een goed en zinvol 'steuntje in de rug' in deze lastige tijden! Heeft u ook belangstelling hoe zo'n traject er in uw organisatie of team uit kan zien? Mail dan naar Essentiegericht Werken, ik ga graag met u in gesprek.

dinsdag
okt232012

Symposium: Zingeving & Zakelijkheid

Op woensdag 7 november 2012 vond in Den Haag het symposium Zingeving & Zakelijkheid plaats, voor mensen die werken op het gebied van zingeving & spiritualiteit.
Met sprekers Frank Ploumen, directeur van De Nieuwe Liefde en Lenette Schuyt, adviseur/ trainer en auteur van o.a. Met Ziel en Zakelijkheid. Zelf verzorgde ik een workshop rond 'De Essentie centraal houden in de organisatie'. Leuk!

In de workshop werd vooral toegelicht hoe in organisaties de energie kan worden gezet op de zaken die toegevoegde waarde hebben, voor zowel de afnemers als de medewerkers. En hoe energieslurpers uitgeschakeld kunnen worden. 

vrijdag
feb252011

Leergang: Leiderschap en Senioriteit in Organisaties

Voor een grote gemeente heb ik - samen met Hetty Esseveld - de leergang 'Leiderschap en Senioriteit in Organisaties' ontwikkeld. De leergang is er op gericht om deelnemers die op senior-niveau functioneren in de organisatie, bewust te maken wat - in een veranderende omgeving - hun waarde is en hoe ze hun kennis en (doorleefde) ervaring blijvend kunnen inzetten voor de organisatie.
Een zeer actueel thema gezien de aankomende ingrijpende bezuinigingsoperatie en de aanstaande overgang naar het zogenaamde Nieuwe Werken. Leuk dat míjn kennis en ervaring uit mijn Opportunity in Bedrijf -periode weer van pas komt.

Het is mogelijk om deze leergang ....