donderdag
sep172009

'Zingeving en Macht in Organisaties' een inspiratieprogramma in samenwerking met de Universiteit voor Humanistiek

Ik vind het top, dat 'Zingeving en Macht in Organisaties' aan de Universiteit voor Humanistiek sinds2009 zo'n succes is. Ik heb er hard voor gewerkt om het programma te ontwikkelen en programmeren bij de UvH. Na mijn eigen minor-opleiding aan de UvH in 2005 wilde ik zo graag de parels uit dit studieprogramma toegankelijk maken voor ervaren mensen in organisaties.  Het is een inspiratieprogramma voor managers en professionals, die verantwoordelijkheid en betrokkenheid in organisaties in een breder perspectief willen plaatsen. 

Vijf toppers als Harry Kunneman en Joep Dohmen gaan in op verschillende organisatie-issues, ook in samenspraak met de deelnemers. Vervolgens krijgen deelnemers de gelegenheid het aangebodene te vertalen naar de eigen organisatie. Dit is een uniek programma in Nederland en ik ben geweldig trots dat ik daaraan heb kunnen bijdragen!

dinsdag
mrt102009

Matchen aan de Maas steeds dichterbij

Haalbaarheidsonderzoek voor het project Matchen aan de Maas is gereed. Als onderzoeker heb ik kunnen constateren dat de verschillende serviceclubs in Rotterdam graag hoger opgeleide allochtone werkzoekenden een steuntje in de rug willen geven. De gemeente Rotterdam is nu op zoek naar een mogelijkheid om het te realiseren. > lees verder

Lees het rapport.

dinsdag
feb242009

Leergang 'Management, Organisatie & Beleid' Transfergroep Rotterdam

Afgelopen week hebben weer 8 managers -en studenten van de leergang Management, Organisatie en Beleid van de Transfergroep Rotterdam- na bijna een jaar werken aan een veranderopdracht, hun eindscriptie met succes verdedigd.

Met zoveel plezier begeleid ik deze managers in hun leertraject in het tweede jaar van de opleiding, waarin ze alle kennis uit het eerste jaar over strategieprocessen in organisaties, integraal management, hrm-beleid enzovoort mogen toepassen op een verandering in hun eigen organisatie.  Leuk, dat vrijwel allen kiezen voor een actueel en relevant vraagstuk in de eigen organisatie. En geweldig om te zien hoe het lukt om uiteindelijk tot een goed en realiseerbaar projectplan te komen, waarvan ook de implementatie al is ingezet.

Het bijdragen aan deze opleiding geeft mij veel voldoening. 

zaterdag
sep302000

Aantal topvrouwen stijgt langzaam (Volkskrant 09-2000)

Uit de tophonderd vrouwelijke directieleden in Nederland die de Volkskrant vandaag publiceert, blijkt dat er nog steeds geen grote beursgenoteerde bedrijven zijn met een vrouw in de top. Maar ook bij deze 'mannenbolwerken' verandert de bedrijfscultuur, zegt Arita Fibbe van de stichting Opportunity in Bedrijf, die jaarlijks de balans tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt onderzoekt. 'Het gaat de goede kant op.' > lees verder

Page 1 2